Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Sheffield United

S. Grebović

Bližimo se prvoj polovini prvenstava u najjačim ligama Evrope, popularno nazvanim 'lige petice', a situacija se u mnogim od njih poprilično zakuhala.

Iako su sinoćnjim porazom na svom terenu od Newcastlea od 0:2 malo pokvarili dojam, ekipa Sheffielda je itakako zaslužila da se nađe na ovoj listi i to na visokoj trećoj poziciji. 

Pomenuti poraz od Svraka je prvi od dva gola razlike u posljenjih 16 mjeseci, što dovoljno govori kakav posao radi trener Chris Wilder sa i više nego skromnim rosterom koji ima na raspolaganju.

Čak i oni najzagriženiji poznavaoci drevne igre sa loptom znaju malo njih, a među najpoznatijim ističe se dugogodišnji štoper Evertona Phil Jagielka koji je nedavno napunio svoj 37. rođendan.

Osim njega tu je i naš Muhamed Bešić koji je ove sezone odigrao samo devet minuta na gostovanju West Hamu u 10. kolu (1:1). Ostatak ekipe čine uglavnom dugogodišnji championship igrači od kojih iskusni Wilder izvlači i više od maksimuma.

Top Komentari

dragonBH
Dobar tekst.. vise ovoga a manje Wande i starleta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi