Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Cagliari

S. Grebović

Bližimo se prvoj polovini prvenstava u najjačim ligama Evrope, popularno nazvanim 'lige petice', a situacija se u mnogim od njih poprilično zakuhala.

Tim sa Sardinije je u prva dva kola Serije A upisao dva poraza i to su jedina dva neuspjeha ove sezone. Posljenji put su gorčinu poraza okusili prije više od tri mjeseca zbog čega se i nalaze tu gdje jesu.

Visoka četvrta pozicija je nešto čemu se niko na "Čizmi" nije nadao pred početak sezone. Nekolicina mladih i talentovanih igrača predvođena sa par iskusnih 'lisica' su glavni obris tima, kojeg je sjajno ukomponovao trener Rolando Maran.

Veznjak Leao Pedro sa devet golova je prva violina tima u kojem preporođeno igra i "odbjegli" Radja Nainggolan. Belgijanac ostavlja zadnji atom snage zbog čega je već sada zauzeo posebno mjesto u srcima navijača ovog kluba koji za sada uživaju u partijama svojih ljubimaca i koji se mole da što je duže moguće njihov klub nastavi u ovom ritmu.

Top Komentari

dragonBH
Dobar tekst.. vise ovoga a manje Wande i starleta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi