Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Ko su najveća iznenađenja sezone u ligama petice?

Leicester City

S. Grebović

Bližimo se prvoj polovini prvenstava u najjačim ligama Evrope, popularno nazvanim 'lige petice', a situacija se u mnogim od njih poprilično zakuhala.

Teško da će ijednan klub u fudbalu, a možda i u sportu općenito nadmašiti podvig Lisica iz sezone 2015./2016. kada su senzacionalno stigli do naslova prvaka Engleske. 

U konkurenciji daleko bogatijih i superiornijih ekipa na Otoku uspjeli su učiniti ono što niko ni u najluđim snovima nije mogao pretpostaviti. Zanimljiv je i podatak kako je jedna britanska kladionica prije početka pomenute sezone davala više šanse da će vanzemaljci posjetiti planetu Zemlju nego da će se Leicester okititi titulom šampiona.

Ova sezona liči baš na tu. Ekipa Brandona Rogersa jednostavno melje sve pred sobom, igrajući jednako dopadljiv fudbal kao 2016. godine. U seriji su od sedam vezanih pobjeda, odnosno 11 u posljednih 12 utakmica uz impresivnu gol razliku 36-6, uzimajući u obzir sva takmičenja.

Da nema Liverpoola koji je još dominantniji, Lisice bi bile lider sasvim sigurno, a oni su upravo najbližni pratitelj mašine Jurgena Kloppa za kojom zaostaju osam bodova.

Jamie Vardy suvereno drži primat među strijelcima u Premier ligi sa 14 golova na svom kontu, a sjajni napadač Leicestera je tresao mreže u sedam uzastopnih utakmica.

Podatak da tim sa King Power stadiona nakon 15 kola ima više bodova nego u šampionskoj sezoni daje za pravo njihovim navijačima da se nadaju najvećim dometima i ove godine.

Top Komentari

dragonBH
Dobar tekst.. vise ovoga a manje Wande i starleta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi