Ko su petorica koje Ronaldo voli gledati na terenu? Cristiano nije jedan od njih...

Tu je i igrač kojeg mnogi porede sa njim

Ko su petorica koje Ronaldo voli gledati na terenu? Cristiano nije jedan od njih...

"Pravi" Ronaldo je odavno završio svoju igračku karijeru, ali se svi i dalje sjećaju njegovih driblinga, prodora, golova.

Utakmice legendarnog Brazilca su svojevremeno bile obavezno "štivo" za sve ljubitelje fudbala, a sada je Ronaldo govorio ko su fudbaleri koje on voli gledati.

Posebno je izdvojio petoricu, a zanimljivo je da među njima nema Cristiana Ronalda - jednog od najboljih.

"Messi je, naravno, na prvom mjestu, biće potrebno 20 ili 30 godina da ponovo vidimo talenat sličan njegovom", izjavio je Ronaldo.

Nekadašnji as, između ostalih, Intera, Barcelone i Real Madrida je nakon Messija izdvojio Mohameada Salaha, Edena Hazarda, sunarodnjaka Neymara i mladog superstara Kyliana Mbappea.

"Također mi se sviđaju Salah, Hazard, Neymar i naravno volim gledati Mbappea", istakao je Ronaldo.

Upravo se mladi Francuz, Mbappe, često poredi sa Ronaldom. Ipak, legendarnom Brazilcu se ne sviđaju poređenja igrača iz različitih generacija.

"Mnogi kažu da izgleda poput mene na terenu, da je brz, da ima dobru završnicu i kretnje, da je odličan sa obje noge i da ima dugačak korak... Ima tu sličnosti, ali ja nikada nisam volio poređenja, posebno igrača iz različitih generacije jer su okolnosti drugačije", izjavio je Ronaldo.

Top Komentari

MirzaBarucic
Kad Brazilac ovako nešto izjavi o jednom Argentincu, to sve govori.
2 1
foco
da se Cristiano ne preziva Ronaldo to mu nebi bio problem ali posto je ocigledno sujetan pa mu smeta da je danasnji Ronaldo vise napravio u fudbalu od njega.,zato ga i ne spominje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti