Henderson objasnio zbog čega nije htio da traži dres od Messija

Argentinac ga oduševio svojom igrom

Henderson objasnio zbog čega nije htio da traži dres od Messija

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola u subotu igraju u Madridu veliko finale Lige prvaka protiv Tottenhama.

Redsi su do finala došli nakon čudesnog preokreta u revanšu polufinala i pobjede protiv Barcelone (4:0). Liverpool je u prvom meču poražen u Barceloni sa 3:0 i mnogi su ih već tada otpisali.

Međutim, engleski klub je napravio u revanšu veličanstven preokret i zasluženo se plasirao u finale. Kapiten Redsa, Jordan Henderson, prisjetio se meča na Camp Nou u kojem ga je posebno oduševio Lionel Messi.

"To je bio prvi put da sam na terenu s Lionelom Messijem. Nisam pomislio 'O Bože to je on' nego sam se pitao kako je moguće da igra drugačije nego što gledaš na TV-u. Nevjerovatno koliko je brz. Razmišljao sam o tom slobodnjaku i mislio sam tada nema šanse da to pogodi, a on je dao gol".

"Mislio sam možda da će centrirati jer je predaleko od gola, a on je zabio. Alisson je jedan od najboljih golmana na svijetu, ali ni on tu nije imao šanse. To je bio savršen slobodnjak i bolje od toga ne može vjerujte mi", rekao je Henderson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novinare je zanimalo da li je pitao Messija da mijenjaju dresove nakon utakmice, a on je rekao da to nije uradio i objasnio je zbog čega.

"Nisam mu tražio dres jer to nikada ne radim. Roy Keane mi je jednom u Sunderlandu rekao da ako tražiš od nekoga dres onda izgleda kao da mu se divite. Na kraju sam dobio Suarezov dres jer je on to tražio i to je zaista lijepo od njega. Ne znam šta je on uradio s mojim", kroz smijeh je rekao veznjak Redsa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi