Iznenadićete se kad vidite koji je klub po kladionicama drugi favorit za dovođenje Mbappea
FOTO: EPA

Bar prema mišljenju bookmakera

Iznenadićete se kad vidite koji je klub po kladionicama drugi favorit za dovođenje Mbappea

S. Grebović

Nakon što se u medijima na Otoku pojavila mogućnost da ekipu Newcastlea preuzme bogati šeik Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, na iznenađenje mnogih šanse da Mbappe potpiše za klub za St James Parka rapidno su porasle. 

Britanski bookmakeri su zbog toga sastavili listu klubova koji su favoriti kada je u pitanju dovođenje sjajnog Francuza i osvajača zlatne medalje sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva  Kyliana Mbappea u svoje redove.

Ta lista je za mnoge iznenađujuća, budući da je na visokoj drugoj poziciji ni manje ni više nego Newcastle United upravo iz razloga što postoji mogućnost da klub preuzmu bogati šeici. 

Prema očekivanjima glavni favorit za Mbappeov potpis je madridski Real, čiji će predsjednik Florentino Perez ovog ljeta morati dobro da 'zavuče ruku u džep', jer su Kraljevi minulu sezonu odigrali ispod svih očekivanja.

Lista koju su sastavili bookmakeri izgleda ovako:

Real Madrid - 4/1
Newcastle United - 25/1
Manchester City - 28/1
Juventus - 30/1
Liverpool - 30/1
Barcelona - 40/1
Manchester United - 66/1
Bayern Mucnhen - 80/1

Zbog potencijalnog dolaska arapskih šeika za kormilo kluba porasle su i šanse da u Newcastleu zaigraju i druge zvijezde poput Sergija Ramosa, Garetha Balea i drugih. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno prvi čovjek Svraka Mike Ashley potvrdio je da su razgovori sa Bin Zayed grupacijom koja je u vlasništvu pomenutog Al Nehayan u toku čime je doslovno zapalio Otok.

"Od jutros nam je stiglo brdo upita o promjeni vlasničke strukture kluba. Željeli bismo potvrditi kako je bilo kontakata, ali je sada sve ostalo samo na tome. O svim drugim promjenama bićete blagovremeno obavješteni", izjavio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi