Ko su, šta su? Za prolazak dva puta savladali Romu
U ekipi Atletica osim Španaca igraju po jedan Argentinac, Brazilac i napadač iz Ekvatorijalne Gvineje

Atletico Madrid dolazi na Grbavicu

Ko su, šta su? Za prolazak dva puta savladali Romu

Real Madrid će i dalje ostati tlapnja navijačima Željezničara. Ostala su dva potencijalna rivala danas na izvlačenju parova play offa Lige evropskih prvaka za juniore, a od dva madridska kluba Plave je zapao onaj manje trofejniji. 

Ipak, početkom februara, 6. ili 7. na Grbavici će igrati predstavnici najvećeg kluba koji se dovodio u kontekst BiH i ikakvog međunarodnog takmičenja ikada - Atletico Madrid.

Juniori Jorgandžija u play off su se plasirali, dakako, kao drugoplairani iz grupe gdje su igrali Chelsea, Roma i Qarabag.

U grupnoj fazi Lige prvaka ostvarili su tri pobjede i osvojili 9 bodova, upravo kao i italijanski predstavnik, no Atletiko je svoje dvije pobjede ostvario upravo nad najozbiljnijim rivalom. U prvom kolu slavili su u Rimu 2:1, golovima Salida u 62. i Navara u 69. minuti.

U revanšu u posljednjem kolu Navaro je ponovo bio koban za juniore Vučice, zabio je dva gola u identičnom trijumfu 2:1.

Atletiko je dva puta poražen od Chelsea 3:1 (Ferni) i 4:2 (Ferreras Garcia, Salido), a zanimljivo je i to da je Qarabag deklasirao u gostima 5:1 (Punal, Moya, Clemente, Isaac, Salido), a kući izgubio 0:1.

Najbolji strijelci su bili Navarro i Salido (koji nijednu utakmicu nije počeo od prve minute) sa po tri gola, a u posljednjem susretu s Chelseajem nastupao je sljedeći sastav: Dos Santos, Campuzano, Gastanaga, Aitor Punal, Montero, Carro (kapiten), Castro Dorta, Ferreras Garcia, Navaro, Aguero, Salomon.

Od stranaca, u ekipi imaju Brazilca, Argentinca i napadača iz Ekvatorijalne Gvineje.

Trener im je 42-godišnji Španac Manuel Jesus Cano Martin.

U juniorskom prvenstvu Španije su trenutno prvi sa gol razlikom 60:10.

Top Komentari

Posjetilac
"tlapnja" yebo vas dan i riječnik vaš, šta fali mašti?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti