Koji li će velikan zaigrati na Grbavici
Tahir Hebib

Liga prvaka za juniore

Koji li će velikan zaigrati na Grbavici

Za navijače Željezničara seniorska Liga prvaka nema više nikakav značaj. Ako šta Ibrahim Šehić odbrani dobro i jest, Džeko će po defaultu zabiti još koji gol, no ono što je sada najzanimljivije je Liga prvaka za juniore.

Do jučer malo je ko znao uopće da utorkom i srijedom omladinski timovi igraju svoje elitno takmičenje. Tek rijetki ili pak česti kladioničari među ljubiteljima plave boje. 

Elem, i tamo je još kolo ostalo, pa onda izvlačenje. Željezničar će uz Inter (Italija), Brodarac (Srbija), Molde (Švedska), Ajax (Holandija), Nitru (Slovačka), Krasnodar (Rusija) i Salzburg (Austrija) biti domaćin u nockout fazi protiv drugoplasiranih timova iz Lige prvaka (ispali su npr. Bordeaux, Maccabi, Bursaspor, Legia...)

Igrat će se samo jedna utakmica, a na Grbavici će, prema trenutnim pozicijama na tabeli, bez obzira šta se desi u posljednjem kolu, gostovati jedna od sljedećih ekipa:

Manchester United ili Basel, Sporting Lisabon, Spartak Moskva ili Sevilla, Porto ili Monaco, Tottenham, Borussia Dortmund ili Real Madrid, Chelsea ili Atletico Madrid, PSG ili Bayern.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Za očekivati je dakle spektakl, samo još da se usklade termini za TV prenos, pa da se ne igra u 16 sati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi