Ko vodi u utrci za potpis Danija Olma?

Španac bi već u januaru mogao napustiti Dinamo

Ko vodi u utrci za potpis Danija Olma?

Dani Olmo je 2014. godine napustio omladinski pogon Barcelone i stigao u zagrebački Dinamo. Takav potez se pokazao punim pogotkom.

Mladi Španac je napredovao iz dana u dan, a kako je Dinamo bio uspješan na evropskoj sceni, Olmo je imao priliku zapasti za oko evropskim velikanima.

Odavno je jasno da Dinamo neće još dugo moći zadržati 21-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, koji je u međuvremenu zaradio i poziv u A reprezentaciju Španije.

Vrlo je moguće da će Olmo već u januaru napraviti veliki transfer, a ako je vjerovati različitim špekulacijama, puno je timova u igri za njegov potpis.

U posljednje vrijeme se pominje i nekolicina timova iz Serije A, u prošlosti se dovodio u vezu i sa Ajaxom, dok i dalje traju špekulacije o interesu engleskih i španskih klubova za njegove usluge.

Tu su Tottenham i Wolverhampton, ali iz Danijeve domovine stižu špekulacije da u utrci za njegov potpis vodi Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navodno Atletico Madrid radi na tome da što prije osigura usluge Danija Olma. Diego Simeone, naime, želi da Atletico potpiše ugovor sa Olmom i dovede ga u januaru, prije nego što se evenutalno Real i Barcelona ozbiljno uključe u utrku.

Vjeruje se da je Atletico Madrid za transfer Danija Olma spreman platiti oko 35 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi