Kobiljar jasno i glasno: "Osam žutih kartona pred Široki, ne znam dokle više, njima na dušu..."

Fudbaler Tuzla Cityja

Kobiljar jasno i glasno: "Osam žutih kartona pred Široki, ne znam dokle više, njima na dušu..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su osvojili jako važan bod na gostovanju kod Posušja u svojoj borbi za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Imali su gosti iz Tuzle vodstvo od 28. minute. Lijepa je to bila akcija gostiju, na kraju Hadžić sjajno dodaje do Mehanovića koji pogađa za 0:1.

U finišu prvog poluvremena Posušje je pravilo pritisak, imali su loptu u svom posjedu, ali nisu stvorili neku ozbiljniju priliku i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist gostiju iz Tuzle.

Domaći stižu do poravnanja u 64. minuti. Kamenar je centrirao iz kornera, lopta prolazi kroz peterac gostiju, a na drugoj stativi je Pavković koji pogađa za 1:1.

Posušje je do kraja utakmice bilo dosta aktivnije i pokušali su napraviti totalni preokret, ali na kraju bod ide za Tuzlu.

Oglasi

Nakon utakmice pred naše kamere stao je fudbaler gostujuće ekipe Rijad Kobiljar.

"U prvom poluvremenu imali smo inicijativu, zabili taj gol, bili smo dobri u niskom bloku. Drugo poluvrijeme smo se malo povukli, izdržali smo taj neki pritisak, ali primimo gol iz prekida.

Ne bih komentarisao suđenje. Osam žutih kartona smo dobili pred Široki. Ne znam više dokle će ovo ovako. Njima na dušu. Sve u svemu mislim da je podjela bodova poštena. Idemo zadovoljni kući u Tuzlu".

U narednim utakmicama igrate sa ekipama sa kojima se borite za opstanak, ali prije toga Široki Brijeg.

"Mislim da možemo. Imamo odličnu ekipu, kada igramo kao ekipa možemo svakog dobiti. Poklanjamo golove. Tri važne utakmice su pred nama. Tri igrača nema protiv Širokog, mislim da je to ciljano bilo, ali opet kažem njima na dušu. Moramo se skupiti kao klub i napraviti pozitivan rezultat", rekao je Kobiljar.

Oglasi

Dodajmo i to da je glavni sudija današnje utakmice bio Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su mu bili Tarik Mulasmajić iz Tešnja, te Enes Đozić iz Sarajeva. Četvrti sudija bio je Musa Mateo iz Čitluka.

Zadovoljan je bio trener Tuzla Cityja bodom.

"Došli smo najboljoj ekipi proljeća. Znali smo šta nas čeka. Pokušali smo nešto napraviti. Bojažljivo smo ušli u utakmicu, a onda smo probali igrati fudbal. Dali smo gol. Drugo poluvrijeme drugo Posušje i nismo mogli odgovoriti na njihov pritisak. Imali smo malo i sreće i na kraju je rezultat realan", rekao je Osmanhodžić.

Medijima se obratio i trener domaće ekipe Denis Ćorić.

"Prvo poluvrijeme, otkad sam u Posušju najgore poluvrijeme. Drugo poluvrijeme možda najbolje naše drugo poluvrijeme. Tuzla je borbom možda i zaslužila taj bod.

Oglasi

Nije bilo lako pripremati utakmicu zbog raznih priča. Gledamo samo sebe i tako će biti narednih osam kola. Idemo u Konjic, idemo se regenerirati i odigrati što bolju utakmicu", rekao je Ćorić.

WWin liga, 25. kolo:

HŠK Posušje - FK Tuzla City 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Galić, Lučić, Vrgoč, Marić, Stapić, Hanuljak, Begić, Kamenar, Rozić, Mandić, Boban.

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Kobiljar, Ćosić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sudija je max natezao za Posusje,3,4 ofsajda za Tuzlu nigdje veze,nije vidilo ofsajd.Volio bi da je Tuzla uzela sva tri boda.Nadam se da cemo prije zadnjeg kola obezbjediti Evropu,da im damo bodove
6 1
maSe94
Nemoj majke ti u toku sezone. O tim stvarima ćemo kad se sezona završi. Imali ste priliku podržati Sarajevo. Sad osjetite i na svojoj koži kako vas sudije kradu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi