Slonovima samo bod u Bamaku: Neizvjesna borba za Mundijal

Afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Slonovima samo bod u Bamaku: Neizvjesna borba za Mundijal

E. Ganibegović

Reprezentacija Obale Slonovače nije uspjela doći do pobjede u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Malija.

Obala Slonovače je bila pod imperativom pobjede, međutim najviše što su mogli izvući na gostovanju kod Malija je bio neriješen rezultat 0:0.

Nakon ove utakmice situacija u grupi C afričkih kvalifikacija se dosta zakomplikovala. Na prvoj poziciji se nalazi Obala Slonovače sa osam bodovan, ali uz utakmicu više od Maroka, koji u subotu dočekuje Gabon. 

Ako Marokanci dođu do pobjede, zauzet će prvo mjesto jer već na svom kontu imaju šest bodova. Gabon je treći sa pet bodova, dok je Mali posljednji sa tri boda. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iz grupe na Svjetsko prvenstvo ide samo prvoplasirana selekcija, pa će svakako biti zanimljivo u posljednjem kolu, kada Maroko bude dočekao Obalu Slonovače, a Gabon selekciju Malija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi