Kodro: Dosta se stvari promijenilo otkako sam u Mainzu

Bh. napadač govorio za Kicker

Kodro: Dosta se stvari promijenilo otkako sam u Mainzu

Ugledni njemački magazin Kicker objavio je intervju sa bh. napadačem Kenanom Kodrom koji odnedavno nastupa za Mainz.

Kodro je u redove ovog bundesligaša stigao ljetos nakon što je prethodno igrao za Osasunu, a nakon pet provedenih mjeseci u Njemačkoj kaže da se puno stvari promijenilo u njegovom životu.

"Promijenilo se dosta stvari u odnosu na period kada sam igrao u Španiji. Recimo, majku sam nedavno vidio prvi put nakon pet mjeseci, dok sam zbog oca dva puta išao u Švicarsku gledati Servette koji on vodi. S ocem sam u kontaktu svaki dan. Njegovi savjeti mi mnogo pomažu", kazao je Kodro.

Sin proslavljenog bh. fudbalera Mehe Kodre je, također, istakao da je u Njemačkoj sistem rada drugačiji nego u Španiji, ali i da njegovo samopouzdanje sve veće i veće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Kodro je, računajući sva takmičenja, odigrao sedam utakmica za Mainz. S njemačkim klubom ima ugovor do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi