"Danas smo jednostavno morali pobijediti"

Kodro nakon utakmice protiv Borca

"Danas smo jednostavno morali pobijediti"

Esmer Oštraković

Sarajevo je večeras u jednom od derbija kola na domaćem terenu ostvarilo pobjedu protiv Borca sa 1:0.

Gol odluke postigao je Dal Varešanović, a pobjeda još više dobija na značaju ako znamo da na klupi nije bilo ni trenera Sarajeva, Feđe Dudića.

Ekipu je vodio njegov pomoćnik Mustafa Kodro, koji se i na press konferenciji nakon utakmice obratio novinarima.

"Ušli smo u utakmicu pod znacima navoda da nešto morate. Mi smo danas jednostavno morali pobjediti. Drago mi je zbog momaka da se njihov trud isplatio. Ušli smo jako dobro utakmicu i stvorili dobre prilike. Nismo imali agresivnosti u sredini i toga smo se pribojavali prije utakmice. U drugom poluvremenu napravili smo izmjene, postigli gol, nakon toga se uvukla nervoza što je i normalno nakon svega što je iza nas. Drago mi je da su momci sve istrpili i da smo upisali pobjedu danas", rekao je Kodro na početku press konferencije.

Koliko će na psihološkom planu značiti ova pobjeda?

"Jako puno. Rekao sam maloprije, nadam se da će ovo biti jedan okidač. Radimo dobro na treninzima, ali nekada na utakmicama imamo taj nedostatak sreće i stvari se okrenu na stranu protivnika. Generalno možemo biti zadovoljni kako smo odigrali utakmicu", kaže Kodro.

Oglasi

Odigralo je Sarajevo ove jeseni puno boljih utakmica, gdje nije uzimalo bodove. Činilo se da postoji nedostatak snage u završnici utakmice.

"Nije to nedostatak snage, nego jednostavno pritisak. Teško je jer nismo se nikad nalazili u ovako teškoj situaciji. Pali smo na sedmu poziciju i momci su osjetili teret. Ovo je veliki klub i to je normalno. Došli smo do utakmice koju moramo pobjediti i sa psihološke faze nije lako igrati takve utakmice", rekao je Mustafa Kodro.

Igrači zaslužuju sve pohvale, ali posebno mladi Šahinović.

"Mladi Šahinović je dobio priliku u derbiju. On ima osamnaest godina i jako dobro se nosi s tim. Kvalitetan je momak i drago mi je što to pokazuje i raste iz utakmice u utakmicu", izjavio je Kodro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni protivnik Sarajeva je ponovo utakmica koju ovaj tim mora dobiti.

"Nema laganih utakmica niti protivnika. Mi smo izgubili od Igmana iz Konjica. Naravno ne želim da podcijenim Igman, međutim, liga je što se kaže "u pet deka". Neutralni tereni utiču na sve ekipe, ali nadam se da će ova pobjeda ići u našu korist i u narednim utakmicama", završio je Kodro.

Top Komentari

Actros
Po meni odbrana puno sigurnija be Drobarova ,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi