Kakav je Ancelotti gospodin: Koeman će njegove riječi pamtiti dok je živ

Velika podrška nizozemskom stručnjaku

Kakav je Ancelotti gospodin: Koeman će njegove riječi pamtiti dok je živ

A. Beganović

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman od sinoć nije više trener Barcelone.

Nekoliko sedmica se u medijima bliskim Barceloni špekulisalo o otkazu nizozemskom stručnjaku, no sve do sinoć Koeman je uspjevao "preživjeti".

Poraz u El Clasicu mu je "oprošten", no onaj sinoćnji od Rayo Vallecana koštao ga je posla. Odluka čelnih ljudi Barcelone podijelila je fudbalsku javnost, a Koeman od mnogobrojih kolega dobija veliku podršku.

Jedan od onih koji se oglasio je i talijanski stručnjak na klupi Real Madrida, Catrlo Ancelotti. Poslao je legendarni stručnjak poruku Koemanu.

"Mnogo sam puta smijenjen i još uvijek sam ovdje živ, sretan. Dio je tvog posla da budeš smijenjen i moraš davati sve od sebe dok si trener. Dan nakon što te otpuste bitno je da čiste savjesti možeš reći da si dao sve od sebe. Mislim da Koeman davao sve što je mogao u tom trenutku”, rekao je Ancelotti.

Koemanu otkaz u avionu

Oglasi

Španski mediji objavili su na koji način je došlo do smjene Koemana. Sve se dešavalo u avionu na relaciji Madrid - Barcelona.

Predsjednik Joan Laporta je napustio mjesto u avionu pored Koemana na samom početku jednosatnog leta do Barcelone.

Prvi čovjek kluba razgovarao je sa raznim direktorima i članovima uprave i zatim je donijeta odluka da se Koemanu uruči otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu odluku je Laporta odmah saopštio Koemanu, koji je potom informaciju prenio ostatku svog stručnog štaba.

Ronald Koeman je Barcelonu vodio u 67 utakmica. Ostvario je učinak od 39 pobjeda, 12 neriješenih utakmica i 16 poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskee
Profesionalan i kulturan komentar Carla Ancelottija.Veoma dobar trener.Respect
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi