Izgleda da je sve gotovo: Barcelona je odlučila, u Kataru neće praviti probleme
FOTO - EPA

Xavi preuzima katalonski ponos

Izgleda da je sve gotovo: Barcelona je odlučila, u Kataru neće praviti probleme

A. Beganović

Legendarni španski fudbaler Xavi Hernandez biće novi trener Barcelone, ukoliko se u narednim danima ne dogodi nešto nepredviđeno.

Nakon poraza od Raya Vallecana čelnici Barcelone su se sinoć zahvalili na saradnji Ronaldu Koemanu i odmah su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Odluka je pala na nekada fenomenalnog veznjaka i živu legendu Barcelone, Xavija, no ispostavilo se da je problem taj što on ima važeći ugovor sa katarskim Al Saddom do 2023. godine i to bez klauzule da klub može napustiti ukoliko stigne ponuda Barcelone.

Međutim, kako javljaju španski mediji, Xavi je danas održao sastanak sa čelnicima kluba i to po njega pozitivan, nakon kojeg je jasno da katarski klub neće stvarati poteškoće u njegovom odlasku.

Ipak, vlasnici kluba su Xaviju postavili jedan uslov, a to je da naredne dvije utakmice sjedi na klupi i to u subotu i u srijedu kada je na rasporedu derbi prvenstva protiv Al Duhaila.

Takav uslov u suprotnosti je sa Barceloninim planovima jer čelnici ovog kluba željeli su da Xavi u utorak u Kijevu u duelu Lige prvaka sa Dinamom predvodi Barcelonu.

Također, klub iz Katara neće tražiti odštetu od Barcelone, ali ipak će tražiti da se u španskom klubu obavežu da će bliskoj budućnosti u Dohi odigrati prijateljski meč sa Al Saddom.

Španski novinari su kontaktirali Xavija i tražili su njegov komentar, no legendarni fudbaler Barcelone nije htio ništa otrkiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Fokusiran sam na Al Sadd. Nećemo večeras pričati o Barceloni", rekao je Xavi.

Podsjetimo, Barcelona je u deset odigranih prvenstvenih mečeva osvojila 15 bodova i nalazi se na 9. mjestu tabele.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR.Gazija.
Sve super, samo dolazi u POGRESNO VRIJEME, igracki su LIMITIRANI..sve u svemu, bit ce od 4 mjesta PA DOLE..
5 0
Laporta
Daj Boze da i vi jednom donesete exclusivu...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije