Koeman danas pričao s Piqueom, a ishod razgovora navijače Barce ostavio bez teksta

Prošao je bolje od Suareza

Koeman danas pričao s Piqueom, a ishod razgovora navijače Barce ostavio bez teksta

Endin Čaušević

Holandski stručnjak Ronald Koeman prošle sedmice je izabran za novog trenera Barcelone, te je odmah krenuo u akciju mijenjanja tima.

Jasno je da Barceloni trebaju velike promjene u igračkom kadru, a to se najbolje vidjelo nakon debakla u Ligi prvaka i poraza od Bayerna sa 8;2. Čelnici kluba uručili su otkaz Quiqueu Setienu, a na njegovo mjesto stigao je Koeman.

Pred njim je ogroman izazov jer prvo mora napraviti ekipu za novu sezonu. Jasno je da će iz Barcelone biti dosta odlazaka, a Koeman je već prekrižio nekoliko igrača među kojima su Suarez, Vidal, Rakitić, Braithwaite...

Koeman je jučer telefonskim putem saopštio Suarezu da ne računa na njega, a danas je krenuo u novu akciju. Naime, španski mediji pišu da je Koeman održao sastanak s Gerardom Piqueom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je poručio Koemanu da računa na njega i u novoj sezoni, te da od njega očekuje da predvodi odbranu i bude glavni defanzivac. Također, Pique treba da održava atmosferu u svlačionici na najvišem nivou, te da bude oslonac za nove igrače da se što bolje uklope.

Navijači su iznenađeni ovakvom odlukom jer su mnogi vjerovali da će Pique također biti među ekipom "otpisani". No, Koeman ima drugi plan i poprilično važnu ulogu za ovog defazivca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TiTu
Kako citam ovaj tekst ,skontao sam da Pique racuna na Koemana ?
17 0
user1590671591
Vidis sta ti je zivot Koeman ce predvoditi odbranu, a Pique ce biti trener...Zanimljivo
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi