Telefonski razgovor Koemana i Suareza trajao manje od minute, poznato i šta su rekli jedan drugom

Urugvajac napušta Barcelonu

Telefonski razgovor Koemana i Suareza trajao manje od minute, poznato i šta su rekli jedan drugom

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su jučer da je Ronald Koeman saopštio Luisu Suarez da neće računati na njega u novoj sezoni.

Koeman je prošle sedmice zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone, a pred njim su veliki izazovi jer navijači očekuju totalni remont igračkog kadra. Holandski stručnjak je već prekrižio nekoliko prvotimaca, a među njima je i Suarez.

Urugvajac je uz Lionela Messija bio glavna uzdanica tima u prethodnih šest godina koliko je član Barcelone, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Suarez ima ugovor na godinu dana, ali kako stvari stoje doći će do raskida saradnje.

Mundo Deportivo objavio je jučer da je Koeman putem telefonskog poziva saopštio Suarezu da ne računa na njega iako je Urugvajac sigurno još uvijek jedan od najboljih napadača u Evropi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, španski mediji su uspjeli saznati da je njihov razgovor trajao kraće od minute. Naime, Koeman je saopštio Suarezu da ne računa na njega, a on je poručio da neće stvarati probleme ukoliko ga u klubu više ne žele, te je prekinuo vezu.

Navijači Barcelone nisu baš oduševljeni potezom Koemana jer vjeruju da je Suarez zaslužio da ostane i naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DonnieBrasco
Naravno da je zasluzio ostati, za sest godina klubu dospio na trece mjesto liste najboljih strijelaca. Cinjenica da ima puno oscilacijq u igri, ali mislm da zasluzuje jos jednu sezonu kao opcija u rotaciji.
7 0
ryan.giggs
Jako loš potez Koemana. I ovakav je među najboljim napadačima svijeta.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi