Koeman govorio o Griezmannu i De Jongu i već nagovijestio velike promjene u formaciji

Želi ih na prirodnim pozicijama

Koeman govorio o Griezmannu i De Jongu i već nagovijestio velike promjene u formaciji

E. Škorić

Novi trener Barcelone Ronald Koeman dotakao se i francuskog napadača Antoinea Griezmanna.

Koeman je preuzeo ekipu Barcelone i pred njim je puno posla, kako bi ovu ekipu vratio na pobjedničke staze poslije burne i jako neuspješne sezone. Bit će dosta promjena u samom igračkom kadru, mnogi će otići, ali na Griezmanna Koeman računa i u narednom periodu.

Ipak, sada je detaljno obrazložio planove s bivšim napadačem Atletico Madrida.

"Uz dužno poštovanje, Griezmann nije krilni igrač. Treba da igra tamo gdje je irao cijeli život i gdje je najbolji", kazao je novi trener Katalonaca u intervjuu za jedne nizozemske novine.

"Zato mislim da je ovo najvažnije za trenera: poznavati svoje igrače i biti u mogućnosti izvući najviše iz njih, a to počinje tako što će ih staviti na njihovu prirodnu poziciju", dodaje Koeman, čime je odmah potvrdio da će raditi potpuno drugačije od prethodnika Quiquea Setiena i Ernestea Valverdea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također je otkrio da Frenkie de Jong neće igrati u klasičnoj Barcinoj 4-3-3 formaciji kao centralni vezni.

"Moja ideja je da Frenkie igra kao u Ajaxu i u nizozemskoj reprezentaciji. Jednog dana sam otišao u Barselonu da gledam utakmicu Barce i vidio sam ga na poziciji na koju ga ja lično nikada ne bih stavio. Kada investirate u igrača što je koštalo toliko novca, morate ga natjerati da igra na svojoj poziciji, tamo gdje se očekuje efikasnost od njega. Mislim da je Frenkie već pokazao u Ajaxu i u nacionalnom timu koje mjesto mu najbolje odgovara", dodao je Koeman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Gde god da stavi Grizmana ,od njega neče biti koristi, jer je veoma prosečan igrač.
1 10
forza_juve
A sta kazes za Pjanica mater ti je.em ?
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije