Ponižavanje Pjanića nije ništa šta je Koeman uradio Haalandu

Objavljeni detalji

Ponižavanje Pjanića nije ništa šta je Koeman uradio Haalandu

A. Čaušević

Miralem Pjanića iza sebe ima frustrirajuću sezonu, a u nekoliko navrata doživio je i poniženje od Ronalda Koemana. 

Pjanić je veznjak s reputacijom svjetske klase, ali Koeman nije mario za tim pa je bh. reprezentativca uglavnom držao na klupi i davao šansu mladim i neiskusnim fudbalerima.

Nizozemac je konstantno zanemarivao Pjanića i izbjegavao razgovore, a bh. veznjak je odlučio sačekati kraj sezone kako bi razgovarao sa trenerom o statusu u ekipi.

Želio je razgovor u četiri oka ali ga nije dobio. Koeman nije želio pričati sa Pjanićem i nakon što je održao kraće obraćanje svim igračima na kraju sezone, razgovora više nije bilo.

Nekada vrsni fudbaler je svojevremeno ponizio i Erlinga Haalanda. Bilo je to još prije pet godina kada je sjedio na klupi Evertona.

Oglasi

Poznati skout Steve Walsh koji je primjera radi zapazio N'Golo Kantea i doveo ga za šest miliona u Leicester City, je Karamelama predložio dovođenje Haalanda.

Walsh je na Goodison park stigao 2016. godine i prva od stvari koju je ukazao je da se dovede Norvežanin nakon što je dogovorio transfer za četiri miliona.

"Uvjerio sam napadača i njegovog oca da dođu za 4 miliona", kazao je Walsh, ali je Koeman nakon četiri dana probe odlučio da Haaland nije dovoljno dobar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju je norvežanin završio u Moldeu. Ostalo je praktično historija. Sada nastupa za Borussiju Dortmund i vrijedi oko 150 miliona eura.

Iako ima 20 godina u sezoni 2020/21 na 52 utakmice zabio je 48 golova što dovoljno govori o kakvom strijelcu i napadaču se radi.

Top Komentari

Miko
Jb vas vise ovaj žuti dosadni ste sa njim pisite malo o trenerima koji su nesto uradili ove godine o ekipama koje su iznenadjenje ove godine npr O jednom Lilu treneru sta kako uspjeli su jednom PSG u da uzmu titulu ispred nosa sa tako malim budzetom, Pisete svaki dan o nekim ******ima koji su apsolutno nevazni
19 0
Saad
Pa sta mu je uradio,****m.te u usta i tome ko te pusti da pises clanke!!!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti