Koeman: Ibrahimović je jedan od najboljih. Divim mu se.
Foto: EPA

Trener Evertona se prisjetio zajedničkih dana

Koeman: Ibrahimović je jedan od najboljih. Divim mu se.

Trener Evertona Ronald Koeman se prisjetio Zlatana Ibrahimovića iz zajedničkih dana u Ajaxu.

Ronalda Koemana ne iznenađuju Ibrahimovićeve dobre igre u Premier ligi, jer, kako kaže, nikada nije sumnjao da će se on u Engleskoj pokazati u pravom svjetlu.

Holandski trener je bio na klupi Ajaxa kada je Ibrahimović u tom klubu tek započinjao svoju fantastičnu karijeru.

"Nisam iznenađen njegovim izdanjem u Premier Ligi. On je jednostavno veoma talentovan i snažan. A mentalno je vjerovatno jedan od najjačih igrača koje sam ikada upoznao. Još uvijek mu se divim", priznao je Koeman.

"Trenirao sam ga kada je bio mlad, nekada je bilo teško raditi sa njim. Ali to je normalno, imao je samo 19 godina."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je zabavan, ali smo u to vrijeme imali puno mladih igrača. Van der Vaart, De Jong, Heitinga, Mido, Zlatan, svi veliki talenti, ali i svi veoma mladi, a već su vozili Ferrarije."

Manchester United i Everton će odmjeriti snage u utorak, kada će se Ibrahimović i Koeman opet sresti, ali ovog puta na suprotnim stranama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi