Koeman: Lukaku bi mogao završiti u Barceloni
FOTO: EPA

Smatra trener Evertona

Koeman: Lukaku bi mogao završiti u Barceloni

Ronald Koeman je izjavio da Romelu Lukaku ima potencijal za Barcelonu. 

Belgijski reprezentativac se razvio u jednoj od najubojitijih napadača i sve je traženiji na tržištu, a oduševljen njegovim igrama je i trener Evertona koji smatra da bi Lukaku jednog dana mogao zaigrati za Barcelonu. 

"Lukaku ima potencijal da postane nevjerovatan napadač. Veoma je dobar u završnici, jedan je od najboljih koje sam vidio kada su u pitanju odluke koje donosi ispred gola. Sjajno se kreće, a može još defanzivno  da napreduje. Njegova karijera me podsjeća na Kluivertovu, i Lukaku bi mogao na kraju završiti u Barceloni", izjavio je Koeman. 

Ove sezone Lukaku je u deset odigranih utakmica postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi