Koeman: Lukaku će biti spreman za Sunderland

Oporavak od povrede butnog mišića

Koeman: Lukaku će biti spreman za Sunderland

Trener Evertona Ronald Koeman očekuje da će se prva zvijezda ovog kluba Romelu Lukaku oporaviti od povrede butnog mišića te da će biti spreman za narednu utakmicu koju Everton igra protiv Sunderlanda.

Lukaku je propustio putovanje kluba u Dubaji početkom sedmice i otišao je u Belgiju gdje je rješavao problem sa povredom butnog mišića. Koeman je poručio da je ova povreda ustanovljena prije meča protiv Middlesbrougha (0:0) u kojem je Lukaku odigrao svih 90 minuta.

"Znamo da Lukaku već 10 dana ima problem sa butnim mišićem. On ima veliko povjerenje u doktora u Belgiji i dao sam mu odobrenje da može tamo otići kako bi se oporavio. Očekujemo ga da će se uskoro pojaviti na treningu. On će biti spreman za igru narednog vikenda", rekao je Koeman.

Podsjetimo da je Lukaku u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 meča u Premiershipu te je postigao 16 golova uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi