Koeman: Nadam se da Long neće igrati protiv BiH

Menadžer Southamptona brine o oporavku svog fudbalera

Koeman: Nadam se da Long neće igrati protiv BiH

Menadžer Southamptona Ronald Koeman istakao je da bi bio sretan kada bi njegov fudbaler Shane Long propustio dvomeč baraža koji Irska igra protiv Bosne i Hercegovine.

Long se oporavlja od povrede i Koeman će ga poštedjeti putovanja u Sunderland, gdje će Southampton igrati ovoga vikenda.

Ipak, jedan od najboljih fudbalera irske reprezentacije bi trebao biti spreman za utakmice protiv naše selekcije, ali Koeman ne bi rizikovao sa tim.

Holandski stručnjak je mišljenja da irski selektor Martin O'Neill ne bi trebao koristiti Longa u utakmicama baraža, kako bi se ovaj uspio potpuno oporaviti i zdrav vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, Irci su svjesni koliko su im utakmice protiv naše reprezentacije bitne, tako da je teško očekivati da O'Neill ne upotrijebi jednog od svojih najvećih aduta ukoliko on bude barem djelomično spreman za Zmajeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.