Koeman: Povlačenje Rooneyja je dobro za Everton
EPA

Trener Evertona

Koeman: Povlačenje Rooneyja je dobro za Everton

Trener Evertona Ronald Koeman dao je svoj komentar na povlačenje Waynea Rooneyja iz reprezentacije.

Najbolji strijelac Gordog Albiona jučer je saopštio kako više neće nastupati za fudbalsku reprezentaciju Engleske, čiji je najbolji strijelac, te da će se potpuno posvetiti nastupima u dresu Evertona. 

"Rooney je razgovarao sa selektorom i donio je odluku za koju misli da je najbolja za Everton. To je na kraju uvijek odluka igrača i ja to poštujem", kazao je Koeman, prenose engleski mediji. 

Koeman je dodao da je Rooneyjeva odluka dobra za Everton.

"Ako stignete do grupne faze Evropske lige i imate reprezentativne utakmice... Onda je to težak raspored. Mislim da je odluka o povlačenju dobra i za Everton i za njega, jer će kada na red dođe reprezentativna pauza moći da više vremena provede s porodicom", riječi su Koemana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je za reprezentaciju Engleske igrao punih 13 godina. Debitovao je 2003. godine kao 17-godišnjak, a posljednju je odigrao u novembru prošle godine protiv Škotske. Odigrao je ukupno 119 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi