Koeman: Selektor Irske mi je 'ubio' igrača
FOTO: EPA

Holanđanin razočaran

Koeman: Selektor Irske mi je 'ubio' igrača

Evertonov trener Ronald Koeman zamjerio je selektoru Republike Irske što je preforsirao Jamesa McCarthyja. 

McCarthy se nakon obaveza u reprezentaciji vratio potpuno premoren u klub, a razlog za to leži u tome što je nakon operacije prepona u prethodne dvije kvalifikacijske utakmice odigrao skoro sve minute. 

"Kada se James vratio iz Republike Irske ljekari su mi rekli da je pretjerano isforsiran. Idiotski je da pet ili šest nedjelja poslije operacije i samo tri treninga igra prvo 90 minuta, a poslije tri dana još 80. U redu je da igra 45 ili 60 minuta, ali ovoliko koliko je on odigrao samo mjesec i pol od operacije je ravno ubistvu", kazao je Koeman. 

Holanđanin se nada da će njegovi igrači biti zaštićeniji u narednom periodu.

"Ne radim nikada tako nešto svojim igračima, jer to samo može da donese povredu. Ako ostavite igrača da sam odluči da li će da igra, dovodite ga u nezgodnu situaciju. Ali se uvijek nadate da u reprezentaciji postoji neko ko razmišlja normalno. Pitali su ga da li je spreman da igra, teško mu je bilo da im kaže ne i potpuno ga razumijem", zaključio je trener Evertona. 

Podsjetimo, McCarthy je u Premiershipu propustio posljednjih pet utakmica zbog povrede. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi