Koeman ne računa na skupo Evertonovo pojačanje

Nije u planovima

Koeman ne računa na skupo Evertonovo pojačanje

Everton je u januarskom prelaznom roku doveo Senegalca Oumara Niassea za 13,5 miliona funti, ali se napadač nikada nije uspio nametnuti na Goodison Parku.

Niasse je iz Lokomotiva stigao dok je Everton trenirao Roberto Martinez, koji je u međuvremenu postao selektor Belgije. Pravi problemi za Senegalca je nastao kada je u klub stigao Ronald Koeman, koji je prije početka sezone izjavio da uopšte ne računa na Niassea.

"On nije igrač po mom ukusu. Ne računam na njega jer imam dovoljno napadača u ekipi. Teško da će se nešto promijeniti i očekivao sam da napusti klub. Zašto nije otišao? To je pitanje za njega. Rekao sam svoj stav i prije početka sezone", poručio je Koeman.

Niasse trenutno nastupa za U-23 ekipu Evertona u kojoj ne igra loše, ali jednostavno mu to ništa ne znači kada Koeman ne planira da ga uvrsti u prvi tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Niassea su se u ljetnom prelaznom roku interesovali neki ruski klubovi, ali i Crystal Palace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi