Koga Dinamo može izvući u šesnaestini finala? Tri ekipe su posebno atraktivne
Zagrepćani su u grupi sa Fenerom, Anderlechtom i Spartak Trnavom osvojili prvo mjesto.

Modrima neće biti nimalo lako

Koga Dinamo može izvući u šesnaestini finala? Tri ekipe su posebno atraktivne

Fudbaleri Dinamo Zagreba ovjerili su sinoć prvo mjesto u svojoj grupi Evropske lige i na taj način su osigurali prednost revanša na domaćem terenu pred susrete knock-out faze takmičenja. 

Ipak, kada pogledamo koga sve mogu izvući u šesnaestini finala, jasno je da im to prvo mjesto nije baš toliko pomoglo jer ima dosta evropskih velikana i vrlo opasnih ekipa koje bi grupnu fazu trebale završiti na poziciji broj dva.

Kako sada stvari stoje, potencijalni rivali Dinama u šesnaestini finala su: Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Milan, Villarreal, Lazio, Sarpsborg, Astana, BATE i Sevilla. Treba reći i to da Dinamo može igrati protiv jedne od četiri najlošije trećeplasirane ekipe grupne faze Lige šampiona koje će na proljeće također igrati Evropsku ligu, a za sada su to Šahtar, Galatasaray, Benfica i Viktorija Plzen.

Naravno, čim se pročita spisak, jasno je da su za publiku najprimamljiviji protivnici Milan, Lazio i Sevilla, ali svakako da ni ostale ekipe nisu za podcijeniti tako da Dinamu sigurno neće biti lako.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi susreti šesnaestine finala Evropske lige igraju se 14. februara, a revanši su na rasporedu sedam dana kasnije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijaš88 RZ
Nije Sapsborg Nego Bešiktaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi