Koga je Marotta naciljao kao prvo Interovo pojačanje

Osim Martiala želi i igrača Cagliarija

Koga je Marotta naciljao kao prvo Interovo pojačanje

Prema najnovijim izvješćima talijanskog Il Corriere dello Sporta, Beppe Marotta, koji je postao novi direktor Uprave Intera, već je postavio svoje prva dva cilja na tržištu.

Nije nepoznato da Marotta želi pomoći Interu dovođenjem francuskog internacionalca iz Manchester Uniteda Anthony Martiala. Martial je dokazan igrač iako još uvijek mlad, ali ima ugovor s Crvenim Đavolima do ljeta 2019. Stoga će Inter i Marotta tražiti da potpišu s Francuzom ugovor u besplatnom transferu.

Marotta je istinski majstor kada su u pitanju besplatni transferi pa je i to jedna od činjenica zbog koje su u Interu optimisti.
 
Međutim, prioritet kada je u ptanju naredni prelazni rok Marotta je stavio na relativno nepoznatog ali također vrlo talentovanog veznjaka Cagliarija Nicoloa Barellu koji je nedavno počeo igrati i za talijansku reprezentaciju. On je zapravo prvi cilj Intera.

Barella je također cilj Tottenham Hotspura, AC Milana kao i Juventusa - tako da će bivši izvršni direktor Juvea biti na ozbiljnom iskušenju.

Sve svoje dosadašnje sposobnosti Marotta ima priliku dokazati sada kada se za ovoga igrača otimaju mnogi. Tottenham navodno nudi 40 miliona za igrača kojim bi zamijenili Muossu Dembelea.

Barella je izuzevši period kada je bio na kratkoj posudbi u Comu, čitavu karijeru u Cagliariju.

Ovaj 21-godišnjak igrao je 41 utakmicu za mladi tim Cagliarija, postigavši četiri gola. Od debija za prvi tim, Barella je igrao 87 mečeva u svim natjecanjima za Cagliari. Postigao je sedam golova i imao dvije asistencije.

Njegov početak sezone 2018/19 bio je osobito impresivan. Odigrao je 12 utakmica u kojima je zabio jedan gol i tri puta bio kapiten. Sky Italia procentualno je odredi kome je najbliži, pa po 30 posto šanse da će kod njih završiti imaju Inter, MIlan i Napoli, dok JUve kotira najslabije, sa deset posto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Barellu su mnogi prozvali "novim Stevenom Gerrardom".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi