Koje igrače je za sada otpisao Zinedine Zidane?
Francuskog stručnjaka je Florentino Perez vratio kako bi se vratio na sami vrh. Real je ove sezone zaista očajan i ostao je bez trofeja (Foto: EPA)

Petorica su već na listi

Koje igrače je za sada otpisao Zinedine Zidane?

M. Šljivak

Madridski Real će u narednu sezonu vjerovatno ući sa poprilično izmijenjenim sastavom.


Mnoga velika imena se spominju sa dolaskom na Santiago Bernabeu. Poznato je svakako da je najveća želja trenera Zinedinea Zidanea belgijanski fudbaler iz redova Chelseaja Eden Hazard, ali sa Kraljevima se povezuju još Paul Pogba, Kylian Mbappe, Sadio Mane, Mauro Icardi...

Predsjednik kluba Florentino Perez neće štediti kako bi tim vratio u sami vrh, od kojeg su ove sezone veoma daleko. Zidane će navodno za pojačanja dobiti čak 500 miliona eura i očekuju se velika pojačanja.

Međutim, biće i onih koji će morati da napuste klub. Španski mediji pišu da bi veliki broj fudbalera mogao otići iz kluba, a iako nije želio previše govoriti o igračima koji odlaze, Zidane već ima listu igrača koje ne želi u klubu od naredne sezone.

Lista će sasvim sigurno do kraja sezone biti još i veća, ali za sada se na njoj nalaze petorica fudbalera. To su Gareth Bale, Mariano Diaz, DanI Ceballos, Marcos Llorente i Brahim Diaz

Većina će ih biti prodata, dok će mladi Brahim Diaz vjerovatno otići na posudbu, ali takva opcija postoji i za ostale mlade igrače. Izvjesno je da klub napušta Gareth Bale čijem agentu je već saopšteno da se sa njegovim klijentom saradnja ne želi nastaviti.

Upitan je ostanak još nekoliko igrača. Među njima su tri zvijezde Marcelo, Isco i Toni Kroos. Zidane se još nije odlučio šta će napraviti sa njima, ali postoji velika mogućnost da će barem dvojica promijeniti sredinu.

Također, i iskusni napadač Karim Benzema se povezuje sa odlaskom iz kluba nakon deset godina, pa nas u Madridu vjerovatno očekuje veoma prometno ljeto.

Real Madrid odredio cijenu za Balea

Real je Baleovom menadžeru Jonathanu Barnettu saopštio da može obavijestiti zainteresovane klubove kako Velšanin košta 130 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi se pripremaju na pravu revoluciju ovog ljeta i cilj je da se od rodaje igrača zaradi što je moguće više novca kako se ne bi prekršila Finansijskog fair playa.

Bale ima ponuda sa Ostrva, najviše interesa je do sada pokazivao Manchester United, ali dojam je da je 130 miliona eura previše i za bogate Crvene đavole.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
nece bale niza 60 otic los pravo a napolje treba kros,isko,varaneuzove navedene a nerce mbpae doci jerce hazard i icardi doci.
0 2
powking7
130 miliona za Bejla hhahaahahha da mi je znat koja ce budala za njeg dati i pola tih para
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi