Kojem timu je ponuđen Philippe Coutinho?
Plan Barce je bio da se igra u narednim godinama u velikoj mjeri gradi oko Coutinha, koji je stigao i kao svojevrsna zamjena za Andresa Iniestu, ali se plan očigledno izjalovio (Foto: EPA)

Napušta Barcelonu

Kojem timu je ponuđen Philippe Coutinho?

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho definitivno će napustiti Barcelonu u ljetnom prelaznom roku.

Iako je Liverpoolu plaćen 140 miliona eura, sjajni ofanzivac se nije snašao na Nou Campu i već je svima jasno da će od naredne sezone igrati negdje drugo.

Barcelona je otvorena za opciju prodaje Philippea Coutinha ovog ljeta, ukoliko na adresu katalonskog kluba stigne adekvatna ponuda, a agenti ga već nude drugim ekipama.

Španski AS tvrdi da je Coutinho ponuđen Manchester Unitedu. Barcelona im je postavila cijenu od 100 miliona eura i to je cifra za koju su ga spremni prodati.

Međutim, tim sa Old Trafforda se nije oglasio. Očigledno da Crveni đavoli u ovom slučaju ne žele žuriti, a i više su orijentisani na dovođenje pojačanja u odbrani.

Coutinho se i prethodnih mjeseci najčešće povezivao sa Manchester Unitedom, a navodno je i francuski PSG spreman da ga dovede u svoje redove.

Interesantno je svakako da je Barcelona u januaru prošle godine pokvarila posao PSG-u. Tada su im doslovno ukrali Coutinha, no sada ga Parižani mogu dobiti za znatno manje novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho se nije prilagodio na Valverdeov sistem i jednostavno mu ne odgovara pozicija koja mu je namijenjena na Nou Campu i više vremena je proveo na klupi za rezerve.

Ove sezone je Coutinho nastupio u 41 utakmicu za Barcu i ima učinak od devet golova i pet asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi