Koji klub mu je draži? Thierry Henry je morao birati između Arsenala i Barcelone

U dresu oba kluba je bio sjajan

Koji klub mu je draži? Thierry Henry je morao birati između Arsenala i Barcelone

Endin Čaušević

Thierry Henry je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, a najveći trag ostavio je u Arsenalu i Barceloni.

Henry je ponikao u Monacu iz kojeg je početkom 1999. godine prešao u Juventus, ali se u Italiji zadržao samo šest mjeseci. Nakon toga otišao je u Arsenal što je bio najbolji mogući potez.

Ovaj 42-godišnjak je u Arsenalu pružao fantastične partije i bio je glavni dio legendarne generacije koja u sezoni 2003/04. nije doživjela niti jedan jedni poraz u Premiershipu.

Nakon osam godina u dresu Arsenala odlučio je da spakuje kofere i pređe u Barcelonu. Henry je u Barceloni također bio na nivou, te je u dresu katalonskog kluba igrao tri godine i uspio je da osvoji Ligu prvaka što je bio njegov glavni cilj.

Iako je veći dio karijere proveo u Arsenalu on priznaje da je Barcelona jako bitan dio njegove karijere. Morao je odgovoriti na pitanje da li mu je draži Arsenal ili Barce i to je uradio iako mu sigurno nije bilo nimalo lako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zašto sam odabrao Barcelonu? Mnogo mi se sviđao Arsenal i dan danas ih volim kao klub, ali svaki igrač želi osvojiti trofeje i nagrade, a to je ono zbog čega sam se preselio u Barcelonu", rekao je Henry i dodao:

"U kojem klubu sam proveo najbolje trenutke u karijeri? Najbolji trenuci u mojoj karijeri bili su u Arsenalu, ali Barca mi je nekako bliže srcu. S Barcelonom sam dostigao sva postignuća, bilo je to vrlo lijepo iskustvo i što je najvažnije, zadovoljio sam ambicije navijača".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Šteta što s Arsenalom ne osvoji LP protiv Barse u finalu. Bili su bolji i samo ih je glupost Lemana spriječila u tome.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi