Kojić: Moj novi klub je Sloboda

Defanzivac se razišao s Radnikom

Kojić: Moj novi klub je Sloboda

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode započeli su pripreme za narednu sezonu prije nekoliko dana, stručni štab na čelu s Vladom Jagodićem želi što prije imati jasnu sliku kada su u pitanju odlasci i dolasci igrača u klub.

Budući da ugovor sa Slobodom još nije produžio Mehmedagić, dok je Merzić najavio završetak karijere, Sloboda je bila u potrazi za defanzivcem, a čini se da su riješili pitanje stopera. Naime Jovo Kojić defanzivac Radnika danas je sporazumno raskinuo ugovor s ekipom iz Bijeljine, a za SportSport.ba je potvrdio da će njegov novi klub biti ekipe s Tušnja.

"Korektno sam se razišao s Radnikom, ipak je to moj klub gdje sam odigrao veliki broj utakmica bio kapiten, te smo na obostrano zadovoljstvo sporazumno raskinuli ugovor. Iako sam imao pozive i drugih klubova, moj novi klub biće tuzlanska Sloboda, a za to dosta zasluge imaju Uprave Slobode i Radnika, koje su postigle nekakav sporazum. Iako sam imao poziv i Mladosti, te da ostanem u Olimpicu, gdje sam proteklu polusezonu igrao na posudbi, čini se da je ovo trenutno najbolja opcija za mene" ističe Kojić.

Svjestan je da dolazi u jedan od najvećih klubova u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prepun sam motiva i izazova, igrao sam za Čelik, znam šta je nositi se s pritiskom kojeg nosi igranje za veliki klub kao što su Čelik, ali sigurno i Sloboda. Gdje god sam igrao, bio sam standardan, tako da se nadam da ću i u novom klubu izboriti status prvotimca. Poznat mi je studiozan rad trenera Jagodića, te se nadam da ću se uklopiti u njegove zamisli i da ćemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve" kazao je za SportSport.ba Jovo Kojić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi