Ordagić: Još uvijek nije došla prava ponuda

Kapiten Slobode poručuje

Ordagić: Još uvijek nije došla prava ponuda

Kapiten i najbolji fudbaler Slobode Amer Ordagić se već dugo vremena dovodi u vezu sa odlaskom sa Tušnja.

Ovaj 24-godišnjak se prije dva dana pojavio na prozivci fudbalera Slobode za narednu sezonu, a za zvaničnu stranicu tuzlanskog kluba je istakao da u klub još uvijek nije stigla adekvatna ponuda.

Ordagića, navodno, traže Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Vojvodina i još nekoliko klubova iz inostranstva, prvenstveno Turske, ali o tome kapiten Slobode nije želio previše govoriti.

"Što se tiče klubova koje ste pomenuli, nemam neki specijalan komentar i ne želim se baviti neutemeljenim i neargumentovanim pričama. I klub i ja smo saglasni u tome da ukoliko dođe odgovarajuća ponuda koja će zadovoljiti obje strane, možemo dogovoriti transfer. No, takva ponuda još uvijek nije došla. Ja sam i dalje član Slobode i tako se i ponašam", istakao je Ordagić za zvaničnu stranicu Slobode.

Kada je riječ o Slobodi, Ordagić ističe da će glavni cilj biti plasirati se u Ligu za prvaka, a onda napasti i nešto više.

"Prvo i osnovno je da uvijek moramo biti među šest najboljih ekipa. Pred nama su pripreme i mislim da ćemo imati dovoljno vremena da taj segment iznesemo što kvalitetnije. Tu je i nekolicina novih igrača, za koje se nadam da će pronaći mjesto u timu. Isto tako se nadam da će neki stariji igrači, koji su bili članovi Slobode u protekloj sezoni riješiti svoj status i ostati sa nama i da ćemo u narednoj sezoni ako Bog da ispisati lijepu fudbalsku priču".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ordagić je u prošloj sezoni odigrao 25 utakmica u Premijer ligi BiH, a u izboru u kojem je učestvovalo 275 fudbalera iz našeg prvenstva izabran je u 'Kristalnih 11' za sezonu 2016/17.

"Mislim da je to zaista jedna lijepa manifestacija i sigurno da  joj dodatnu draž daje što su igrači i treneri birali svoj tim. Predstavlja mi zadovoljstvo što sam u tom timu među Kristalnih 11. Lijepa nagrada za moj rad i trud u protekloj sezoni", zaključio je Ordagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi