Kokot: Emocije postoje, Željo je veliki izazov

Iskusni napadač Viteza za SportSport.ba

Kokot: Emocije postoje, Željo je veliki izazov

Samir Mlaćo

Iskusni Zoran Kokot, nakon Mladosti iz Crne Gore,  karijeru je odlučio nastaviti u momčadi Viteza.

Kokot je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 utakmica, te upisao dva pogotka, a od čega jedan protiv Željezničara (0:2), a upravo će tim sa Grbavice u subotu biti rival Vitezu.

Vitežani u ovom susretu žele konačno pružiti dobru partiju na svom terenu, s obzirom da ih ove sezone bolje ide u gostima. 

"U subotu dolazi najbolji klub u državi, to svi znaju i svakako za nas je to jedan veliki izazov i velika utakmica. Imali smo sreću i pobijedili na Grbavici, pa vidjećemo u subotu ko će imati više sreće i strpljenja. Željo je svakako favorit", kazao je Kokot za SportSport.ba.

Na Grbavici je brzo stekao simpatije navijača, te se posebno sjeća tog perioda. Emocije će biti prisutne i u subotu.

"S obzirom da sam proveo zaista divan period u Želji, to se nikada ne zaboravlja. Ta veličina i to navijanje, emocije svakako postoje", priznaje ovaj 31-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez je trenutno na devetom mjestu i  relativno je u veoma mirnoj luci.

"Za sada smo uplovili  u malo mirniju luku, ali nema opuštanja, jer nas očekuju tri zaista teška kola do kraja. Očekivanja su bila da Vitez ne dođe u zonu ispadanja i mi idemo ka našem cilju, te svakako ako nam se ukaže prilika za nešto više pokušati ćemo to iskoristiti. Novi trener Slaven Musa je zaista unio dosta sigurnosti u nas i samu igru, te svakako je to jedna velika stvar za NK Vitez", dodao je naš sagovornik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi