Kokot: Radnik nam je veliki dužnik iz prve utakmice

Vitez gostuje u Bijeljini

Kokot: Radnik nam je veliki dužnik iz prve utakmice

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nikako da uvežu nekoliko pobjeda i da se dodatno približe gornjem dijelu tabele. 

Vitežani su jedna od najboljih gostujućih ekipa u ligi, a podatak da su od 19 bodova čak 13 osvojili na gostujućem terenu dovoljno govori o snazi ekipe Slavena Muse, kada su u pitanju utakmice na strani.

Razlog za bolje igre u gostima vjerovanto leže u tome što klub ima takve igrače u napadu, kojima bolje odgovaraju utakmice gdje u jednoj defanzivnoj varijanti prijete iz kontri ili polukontri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od igrača od kojih će dosta zavisiti ishod sutrašnje utakmice protiv Radnika u Bijeljini je svakako Zoran Kokot. Ofanzivac Viteza svjestan je da idu na noge izuzetno jakoj ekipi, ali oni su ove sezone pokazali da u gostima mogu igrati i protiv najboljih klubova u Premijer ligi.

"Radnik je vrhunska momčad, čeka nas vrlo težak posao mi u ovom susretu nismo bez šansi. Radnik je naš veliki dužnik, u utakmici u Vitezu nije nas nadigrao, a rezultatski (1 : 4) nas je pregazio. Mi već duže vremena nikako da svoje navijače obradujemo jednom čvrstom i sigurnom pobjedom u Vitezu, na domaćem terenu, a vrlo dobro nam ide na gostujućim terenima. Vjerujem da će tako biti i sutra u Bijeljini, nadam se dobroj igri i rezultatu koji će ponovo razveseliti naše navijače. Siguran sam da mi to možemo" kazao je Kokot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi