Prije dvije godine prestalo je da kuca srce Faika Kolara

Sportski zanesenjak

Prije dvije godine prestalo je da kuca srce Faika Kolara

Adnan Beganović

Na današnji dan prije dvije godine preminuo je Faik Kolar, legenda sarajevskog Olimpika.

Faik Kolar, bio je jedan od onih kojima je sport "tekao" kroz vene. Fudbalski velemajstor, ali i odličan košarkaš koji je rođen u malom mjestu koje se zove Srednje.

Svojevremeno je u svom mjestu rođenja branio boje lokalnog fudbalskog, ali i košarkaškog kluba. Bio je jedan od najboljih igrača malog fudbala u bivšoj Jugoslaviji, a njegova najveća sportska ljubav bio je sarajevski Olimipk.

Od osnivanja Kolar je bio uz Olimpik, Prvo kao igrač, onda član stručnog štaba pa na kraju i šef struke. Živio je Faik za Olimpik, volio je ovaj sarajevski klub, a i sportska raja volila je Faika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neiskvaren, iskren, omiljen u društvu, nažalost, rano nas je napustio. Prije dvije godine prestalo je da kuca srce ovog sportskog zanesenjaka i čovjeka. Sa velikm Č.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi