Kolašinac: Čile bi mogao biti veliko iznenađenje, odlični su

Bh. reprezentativac

Kolašinac: Čile bi mogao biti veliko iznenađenje, odlični su

Sezona u Bundesligi u kojoj je njegov Schalke osvojio treću poziciju iza Bayerna i Borussije, te tako osigurao nastup i naredne sezone u Ligi šampiona je nešto čime bh. reprezentativac Sead Kolašinac svakako može biti zadovoljan.

Ipak, za mladog lijevog beka Rudara i fudbalske reprezentacije naše zemlje nema mnogo odmora, obzirom da već od 15. maja počinju pripreme najbolje fudbalske selekcije naše zemlje koju očekuje debitantski nastup na Mundijalu u Brazilu ovoga ljeta.

"Mnogo je favorita za osvajanje svjetsko prvenstva. Prije svega tu je Njemačka, to je selekcija koja je u stanju odmah osvojiti titulu, ali jasno je da ne treba podcijeniti ni reprezentaciju Španije. Ipak, moj mali, tajni favorit je Čile. Mislim da imaju odličnu ekipu, i ako budu imali sreće mislim da mogu napraviti nešto, i naravno Bosna i Hercegovina", rekao je fudbaler tima iz Gelsenkirchena i reprezentativac BiH.

Sead je kao omladinac nastupao za selekcije Njemačke, ali se odlučio da svoju seniorsku karijeru posveti zemlji iz koje su njegovi roditelji, Bosni i Hercegovini.

"Naravno da je nešto posebno kada za svoju zemlju možete igrati na jednom ovako velikom takmičenju, a Svjetsko prvenstvo se ne igra svake godine, o tome se mašta tokom djetinjstva. Strašno se radujem što sam u šansi da igram na jednom Mundijalu, neopisivo je", istakao je "bosanski Hulk", kako ga sve češće zovu navijači i fanovi.

Sušićev poziv za Mundijal izazvao je velike emocije u porodici Kolašinac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada sam saznao da sam na spisku putnika za Svjetsko prvenstvo naravno da sam se radovao, baš kao i moji roditelji, pogotovo moj otac. I oni će naravno biti sa mnom u Brazilu", kazao je Kolašinac, koji se nada da će se na pripremama reprezentacije BiH dokazati u toj mjeri selektoru, da e već u prvom susretu na SP-u protiv Argentine biti u početnom sastavu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije