Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Kolašinac: Imamo velike šanse na SP-u jer se igra turnirski

Za Sejada Kolašinca prijateljska utakmica koju Zmajevi sutra igraju protiv Egipta biće drugi nastup u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa mladim fudbalerom Schalkea koji je budućnost bh. Fudbala i rješenje za poziciju lijevog beka u narednih desetak godina, što je danas rekao i selektor Sušić, razgovarali smo danas u hotelu u kojem je smješten naš nacionalni tim.

Sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Njemačke u njegovom prvom video intervjuu za jedan bh. Mediji razgovarali smo na njemačku jeziku, ali nam je Sead obećao da ćemo već naredni uraditi na bosanskom.

“Prije svega želimo ovu utakmicu okončati bez povreda. Ovo je prva utakmica za nas u 2014. godini i želimo je uspješno apsolvirati, želimo pobijediti i to ne želimo dovesti u pitanje. Svakako je ovo dobra prilika za nas i prava provjera za Svjetsko prvenstvu u Brazilu i utakmicu shvatamo maksimalno ozbiljno, te ćemo u susreti ući sa sto posto kako bi smo pobijedili”, rekao je mladi fudbaler njemačkog Schalkea.

O sutrašnjem protivniku sjajni defanzivac ekipe iz Gelzenkirhena zna jako malo, ali neke od fudbalera poznaje jako dobro, a protiv protiv najveće egipatske zvijezde Mohameda Salaha igrao je ove sezone u duelima Lige šampiona između Basela i Schalkea.

“Reprezentaciju Egipta ne poznajem toliko dobro, ali sam sa saigračima iz Schalkea pričao na temu da igramo protiv Egipta. Salah mi je svakako poznat, fudbaler koji sada igra za Chelsea. Protiv njega sam igrao u direktnim susretima moje ekipe u duelima protiv Basela u okviru Lige šampiona. Znam da je tehnički jak, brz i računam na to da veći dio ekipa igrao slično ili identično kao i on. Mislim da su oni dobra ekipa, i da će ovaj susret za nas biti jedan veliki izazov”, istakao je Kolašinac u izjavi za SportSport.ba.

Kolašinac je za fudbalsku reprezentaciju BiH debitovao protiv Argentine na poziciji lijevog bočnog, a ukoliko mu selektor namijeni drugu ulogu odgovoriti će zahtjevima Safeta Sušića. 

“Ja igram tamo gdje mi trener kaže. Trenutno u svom timu igram na poziciji lijevog bočnog, tako da se nadam da ću istu ulogu imati i u nacionalnom timu”, kazao je Kolašinac.

Njegov Schalke je u blagoj rezultatskoj krizi, a nakon teškog poraza od Real Madrida od 6:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Rudari su proteklog vikenda doživjeli novu rezultatsku katastrofu. U Minhenu su poraženi sa visokih 5:1 na gostovanju kod Bayerna.

“Kriza nije nikako dobra. U prvoj utakmici protiv Reala poraženi smo sa 6:1, dok smo u duelu protiv Bayerna takođe izgubili sa visokih 5:1. Igrali smo protiv dvije najjače ekipe u Evropi, vjerovatno i u svijetu. Za nas je to bilo dobro da vidimo gdje trenutno stojimo, ali nažalost nismo daleko odmakli. Nadamo se da ćemo u sljedećoj utakmici protiv Salihovićevog Hoffenheima osvojiti nove bodove”, zaključio je Sead.

O šansama naše selekcije na debitantskom nastupu na Mundijalu Kolašinac kaže:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

“Imamo mnogo šanse pogotovo kada se igra turnirski sistem gdje svako igra protiv svakoga. Šanse na turnirima su 50 - 50 i nadam se da ćemo uspješno apsolvirati naše utakmice na Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Kolašinac, a kada smo mu rekli da ćemo sljedeći put razgovarati na bosanskom, dodao je na našem jeziku:

“Dobro, nema problema”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije