Kolašinac spasio Arsenal, Građani i Redsi bez problema

Kolašinac spasio Arsenal, Građani i Redsi bez problema

Edmir Škorić

Arsenal, Manchester City i Liverpool danas su, u mečevima 10. kola engleske Premier lige, upisali nove pobjede.

Manchester City nastavlja da dominira, pa je u gostima kod WBA slavio s 3:2 i ostat će na vrhu tabele sa pet bodova više u odnosu na gradskog rivala, ekipu Uniteda.

U razmaku od 10. do 15. minute postignuta su čak tri gola. Prvo Sane zabija za goste, pa je Rodriguez u 13. izjednačio na 1:1, da bi u 15. minuti na asistenciju Sanea Fernandinho zabio za 2:1.

Pobjedu Građanima ovjerio je Raheem Sterling na ubačaj Walkera u 64. minuti, da bi WBA preko Philippsa stigao do utješnog gola u nadoknadi nakon velike greške Otamendija.

Arsenal je na pogon Seada Kolašinca stigao do pobjede nad Swanseajem (2:1). Gosti su poveli preko Clucasa u 22. minuti, no u nastavku je domaćin došao do preokreta.

Kolašinac je na asistenciju Oezila u 51. pogodio za 1:1, da bi sedam minuta kasnije uposlio Ramseyja koji donosi pobjedu Topnicima. Bh. reprezentativac je igru napustio u 78. minuti.

Arsenal je sa 19 bodova sada četvrtoplasirani, dok je Swansea na korak od opasne zone.

Liverpool je bio siguran na Anfieldu protiv Huddersfielda (3:0). Salah je promašio penal u 42. minuti, pa je na odmoru rezultat glasio 0:0, ali nastavak donosi rapsodiju Redsa i tri gola u mreži gostiju. Redom su zabijali Sturridge, Firmino i Wijnaldum.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 10. kolo:
Arsenal - Swansea 2:1 (Kolašinac 51, Ramsey 58)
Crystal Palace - West Ham 2:2 (Milivojević 50 - penal, Zaha 94/ Chicharito 31, Ayew 43)
Liverpool - Huddersfield 3:0 (Sturrdige 50, Firmino 58, Wijnaldum 75)
Watford - Stoke 0:1 (Fletcher 16)
WBA - Manchester City 2:3 (Rodriguez 13, 92/ Sane 10, Fernandinho 15, Sterling 64)

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti