Bundesliga, 12. kolo

Kolašinac strijelac, Schalke slavio protiv Darmstadta

Fudbaleri Schalkea slavili su danas na domaćem terenu protiv Darmstadta sa 3:1 u okviru njemačke Bundeslige.

Meč nije tako dobro počeo po domaće jer su gol primili već u 6. minuti, a strijelac za goste bio je Heller. Ipak, Schalke se vraća u 26. minuti igre kada je Sead Kolašinac zatresao mrežu gostiju.

Već dvije minute kasnije Choupo-Moting je imao šansu da sa bijele tačke poveća prednost domaćih, ali nije iskoristio penal.

Ipak, ono što nije uspio u prvom, uspuio je Choupo-Moting u drugom poluvremenu jer je u 60. minuti pogodio za 2:1. Do kraja meča Schalke je postigao još jedan pogodak i to preko Schopfa za konačnih 3:1.

Nakon ove pobjede Schalke je na 8. mjestu Bundeslige sa 17 osvojenih bodova, dok je Darmstadt ostao na 15. mjestu sa samo osam bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije