Kolašinac upisao asistenciju: Arsenalu prva runda dvomeča sa Valencijom

Trijumf od dva gola razlike

Kolašinac upisao asistenciju: Arsenalu prva runda dvomeča sa Valencijom

A. Čaušević

U prvom meču polufinala Evropa lige Arsenal je na Emiratima s 3:1 pobijedio Valenciju. 

Baš kao i prošle sezone Topnici su i ove u polufinalinalu za protivnika imali ekipu iz La Lige. Tada je u dvomeču bio uspješniji bio Atletico Madrid.

Sada bi moglo biti drugačije iako meč nije počeo obećavajuće za izabranike Unaia Emerya. Poslije promašene dobre šanse Ezequeila Garaya Šišmiši su poveli u 11. minuti.

Nakon ubačaja iz kornera u protivničkom kaznenom prostoru se odlično snašao Mouctar Diakhaby koji je matirao Petra Cecha.

Nije se dugo čekalo na odgovor Arsenala koji je uspio preokrenuti za svega osam minuta igre sa dva gola Alexandrea Lacazettea.

Francuski napadač je u 18. minuti loptu poslao u prazan gol nakon što je većinu posla uradio Pierre-Emerick Aubameyang, da bi u 26. minuti zabio glavom uz pomoć stative.

U nastavku uglavnom se igralo između dva kaznena prostora s tim da su domaći bili opasniji te su mogli ostvariti i povoljniji rezultat. 

Lazazette je u 68. minuti mogao do hat-tricka, ali je iz izgledne situacije sa svega nekoliko metara loše šutirao te je Neto zaustavio dva njegova pokušaja.

Dobru situaciju za izjednačenje u 72. minuti mali su Šišmiši, ali je Cech pravovremenom reakcijom ispred Kevina Gameira spasio svoj gol. 

Finiš meča nije donio previše uzbuđenja, gosti su pokušali prebaciti težište igre na polovicu domaćih, ali bezuspješno.

Konačan rezultat postavljen je u 90. minuti. Na asistenciju Seada Kolašinca zabio je Aubameyang za 3:1 i odličnu "zalihu" pred revanš. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kolašinac se našao u startnoj postavi. Odigrao je kompletan meč te je uz aistencijupružio solidnu partiju kako u fazi napada tako i odbrane.

Revanš meč igra se za sedam dana na Mestalli gdje ćebez obzira na večerašnji rezultat sigurno biti veoma napeto i neizvjesno. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sportski komentator na areni sport 5 - balkaniyum tv nije htio ni pomenuti ime Kolasinca kada je asistirao za 3-ci gola Arsenala. Sad se pitam da li mi u dijaspori trebamo biti pretplatnici srpske Balkniyun tv, upravo zbog ovakvih sportski komentatora u Srbiji koji rade za balkaniyum tv.
9 0
Kiss
aferim
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi