Koliko bi iznosio novi transfer Neymara?
Foto - EPA

Barca želi nazad Brazilca

Koliko bi iznosio novi transfer Neymara?

M. Šljivak

Brazilac Neymar mogao bi tokom ljeta napustiti redove francuskog PSG-a.

Ugledni španski mediji Sport i Mundo Deportivo donijeli su jutros informaciju kako je Neymar prvi pik katalonskog kluba za ljetni prelazni rok, a navodno je i sam fudbaler zatražio odlazak iz PSG-a.

Iako je ugovorom vezan s francuskim prvakom do 2022. godine, Neymar ima mogućnost da zatraži transfer već ovog ljeta, a FIFA bi bila ta koja bi odredila kompenzaciju za transfer u slučaju da se klubovi ne dogovore.

Cifra koju bi PSG dobio ne bi bila mala. Ona bi iznosila oko 180 miliona eura, što je manja cifra od one koju je prvak Francuske izdvojio prije tri godine kada je Neymara dovodio na Park Prinčeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tada je PSG katalonskom velikanu platio 222 miliona eura za transfer koji je i dalje najveći svih vremena.

Neymar je u tri sezone u Parizu nastupio samo 78 puta i postigao je 67 golova, dok je u Barceloni, gdje je nastupao od 2013. do 2017. godine u 186 utakmica postigao 105 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Arina kanjo ne vrijedi ni 100
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti