Koliko će HNS i igrači Hrvatske zaraditi od srebra na Mundijalu u Rusiji?

FIFA će novac uplatiti do kraja godine

Koliko će HNS i igrači Hrvatske zaraditi od srebra na Mundijalu u Rusiji?

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvati su u finalnoj utakmici poraženi od Francuske sa 4:2, ali su ovaj podvig proslavili kao zlatnu medalju jer je to najbolji rezultat u historiji ove zemlje. Jasno je da će HNS inkasirati veliku sumu novca od nastupa na Mundijalu u Rusiji.

Prema pisanju tamošnjih medija HNS će od FIFA-e dobiti čak 24 miliona eura, ali će morati tu sumu podijeliti s reprezentativcima i stručnim štabom. Ova zarada dijeli su u omjeru 60-40, a veći dio dobija hrvatski savez. No, to se odnosi samo na rezultate do četvrtfinala jer sve kasnije što se uradilo zarada se dijeli na 50-50.

Navodno, HNS bi na kraju trebao dobiti oko 13 miliona eura, dok će igrači i stručni štab reprezentacije Hrvatske dijeliti oko 13 miliona eura. Svakom igraču trebalo bi pripasti nešto više od 250.000 eura. Navodno, oni su svoju zaradu odlučili donirati u humanitarne svrhe nakon što FIFA ovaj novac uplati do kraja ove godine.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Samo kod vas je 13+13=24
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti