Koliko je Dinamo zaradio razbijanjem Fenerbahčea?

UEFA bogato nagrađuje

Koliko je Dinamo zaradio razbijanjem Fenerbahčea?

Dinamo je večeras na Maksimiru pregazio Fenerbahče sa čak 4:1, uz dva gola našeg Izeta Hajrovića.

Modri su tako na najbolji način otvorili nastup u Evropskoj ligi ove sezone, ali i dodatno napunili klupsku kasu jer UEFA za svaku pobjedu u grupnoj fazi nagrađuje sa po 570.000 eura.

Za bod UEFA plaća 190.000 eura, a vrijedi istaći da će prvoplasirani iz svake grupe dobiti dodatnih milion eura, a drugoplasirani pola miliona eura.

Dinamo je ove sezone od učešća u kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Evropske lige zaradio skoro osam miliona eura, ali za očekivati je da saldo bude povećan.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zagrebački klub se nalazi u grupi D koju, pored Fenerbahčea, sačinjavaju još Anderlecht i Spartak Trnava.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi