Koliko je Juventus zaradio od prodaje karata u sinoćnjem meču?
Najveću zaradu je do sinoćnje utakmice Juventus ostvario kada je igrao protiv Manchester Uniteda

Postavljen je novi rekord

Koliko je Juventus zaradio od prodaje karata u sinoćnjem meču?

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je sinoć osim prolaska u četvrtfinale Lige prvaka, imao i drugih razloga za zadovoljstvo.

Ekipa iz Torina je uspjela zaraditi čak 5.5 miliona eura od prodaje ulaznica za utakmicu protiv Atletico Madrida koju je Juventus dobio sa 3:0.

Prihodi od ulaznica za ovu utakmicu su premašili rekord od skoro 5 miliona koliko je Juventus zaradio od utakmice protiv Manchester Uniteda ove sezone.

Razlog tome je i što je najvatrenija grupa navijača Juventusa odlučila da prekine bojkot zbog previsokih cijena ulaznica, te su se i oni pojavili na stadionu.

Tu se ubraja i 1690 navijača Atletica koliko ih je stiglo u Torino, a utakmici su prisustvovali i mnogi bivši igrači Juventusa kao što su Patrice Evra i Ciro Ferrara, kao i gradonačelnik Torina, te oko 300 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta.

I cijene dionica Juventusa su naglo skočile nakon pobjede

Nakon velike pobjede Juventusa protiv Atletica od 3:0, cijena dionica tima iz Torina je porasla za više 20 posto.

Juve je srijedu dočekao na italijanskoj berzi sa iznosom od 1.58 eura po dionici, što je povećanje od 24 posto u odnosu na 1.22 eura koliko je bila cijena dionice u utorak navečer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo povećanje dolazi tri sedmice nakon što je cijena dionica Juventusa pala poslije poraza 2:0 od Atletico Madrida u prvoj utakmici.

Hat-trick Cristiana Ronalda u pobjedi Juventusa od 3:0 je donio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, ali je donio i zaradu od najmanje 10.5 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
A troskovi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi