Koliko košta 'sloboda' Jurgena Kloppa?
(Foto. EPA)

Postoji klauzula u ugovoru

Koliko košta 'sloboda' Jurgena Kloppa?

Midhat Šljivak

Njemački stručnjak Jurgen Klopp već četiri godine sjedi na klupi Liverpoola.

Ovaj 51-godišnji stručnjak je preuzeo Redse 2015. godine i na Anfieldu radi zaista fantastičan posao, ali za sada su izostali trofeji.

Protekle sezone Nijemac je bio veoma blizu osvajanja titule sa Liverpoolom. Manchester City je na kraju imao bod više i spriječili su Kloppa da uđe u historiju Redsa, ali bi na kraju ovaj tim ipak mogao osvojiti Ligu prvaka.

Međutim, dok se čeka finale protiv Tottenhama, engleski i italijanski mediji Kloppa konstantno povezuju sa klupom Juventusa.

Italijanski prvak je odlučio da u novu sezonu uđe sa novim trenerom. Uručen je otkaz Massimilianu Allegriju, a Klopp uz Mauricija Pochettina, Maurizija Sarrija i Pepa Guardiolu, slovi kao najveći kandidat za dolazak u Torino.

Njemački stručnjak je međutim ugovorom vezan za tim sa Anfielda. Dogovorena saradnja važi do juna 2022. godine i svaki tim koji želi angažovati Kloppa morat će platiti ogroman iznos.

Njegova 'sloboda' košta čak 32 miliona funti i klub koji ga želi angažovati će morati da isplati ovaj iznos ekipi Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Juventusu novac nije problem. Ipak, teško je vjerovati da će Klopp napustiti projekat koji godinama gradi, posebno ako se zna da je na pravom putu da nakon 30 godina trofej Premiershipa donese u crveni dio Liverpoola.

Jurgen Klopp je u bogatoj karijeri vodio Mainz i Borussiju iz Dortmunda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Sada Juve I Klopa hoce hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi