Juve našao novog trenera, dokaz je tu?!

Zamjena za Maxa Allegrija

Juve našao novog trenera, dokaz je tu?!

Čelnici Juventusa u potrazi su za novim trenerom nakon što je postalo jasno da Massimiliano Allegri odlazi.

U proteklih pet godina Bianconeri su pod Allegrijevim vodstvom osvojili mnoštvo trofeja, no kako je izostao iskorak na evropskoj sceni, donesena je odluka da se raskine saradnja između dvije strane.

Službenim objavljivanjem takve informacije dodatno su se intenzivirale glasine o tome ko bi mogao voditi Staru damu u sljedećoj sezoni, kandidata je prilično mnogo, a najveće šanse navodno ima Tottenhamov menadžer Mauricio Pochettino.

U prilog tome idu u napisi da je danas u jednom milanskom hotelu održan sastanak Juventusovog sportskog direktora Fabia Paraticija i Franka Trimbolija, predstavnika Tottenhamovog menadžera. Italijani pišu da je Argentinac pristao voditi Juventus u sljedećoj sezoni i da je to rekao predsjedniku Danielu Levyju.


U ovom trenutku problem po Juventus predstavlja to što je Levy poznat kao 'tvrd pregovarač'. Juventus je spreman čak da plati dio klauzule, a navodno će i agent Argentinca, kao i sam Pochettino, odmah poslije finala Lige šampiona saopštili želju da napusti White Hart Lane i krene ka većem izazovu.

Pochettino je tako preko noći postao najozbiljniji kandidat nakon što se sedmicama govorilo o Antoniju Conteu, Mauriziju Sarriju, pa i Siniši Mihajloviću.

Allegri: U Juventusu me nisu cijenili

Iako su iz Juventusa u nekoliko navrata isticali da su zadovoljni s Allegrijem, te da će on ostati trener, između dvije strane saradnja je na kraju raskinuta.

Bianconeri su dali otkaz 51-godišnjem treneru koji je vodio klub do pet uzastopnih naslova prvaka, a zbog takve odluke teško je bilo i samom Allegriju, koji je doslovno živio za Juventus.

U Juventusu me nikada nisu cijenili", poručio je na oproštaju Allegri.

Kao sljedeća stanica u Allegrijevoj karijeri pominje se PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi