Koliko mudro rade u Juventusu pokazuju i detalji transfera mladog Dejana Kulusevskog

Posao ozvaničen

Koliko mudro rade u Juventusu pokazuju i detalji transfera mladog Dejana Kulusevskog

Admin Čaušević

Juventus je za svega nekoliko dana uspio završiti transfer Dejana Kulusevskog, mladog veznjaka koji je odušio sve na Apeninima u jesenjem dijelu sezone.

Kulusevski je jutros stigao u Torino gdje je obavio ljekarski pregled, a večeras je i stavio paraf na petogodišnji ugovor s Bianconerima.

"Moja 2020. godina nije mogla početi na bolji način. Veoma sam sretan, ovo je veliki dan za menem moju porodicu i sve one koji su radili sa mnom", kazao je 19-godišnjak nakon potpisa ugovora.

Posebno su intersantni finansijki detalji ovog transfera koji najbolje pokazuju koliko zapravo mudro posluje Juventus i zašto je godinama dominantan u Italiji.

Visina transfera je 35 miliona eura s tim da će Stara dama taj iznos isplatiti čak u pet rata. Bianconeri će u junuaru izdvojiti svega pet miliona, dok će ostatak platiti u naredne četiri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kulusevski je do danas bio igrač Atalante, a ove sezone igra na posudbi u Parmi gdje će i završiti ovu takmičarsku godinu. Zanimljivo, Juventus ga je Parmi posudio besplatno.

Inače, visina transfera bi mogla porasti za dodanih devet miliona eura ukoliko igrač rođen u aprilu 2000. godine ispuni određene uslove iz ugovora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Mudro sto placaju na rate, zanimljivo
1 1
amadeus21
80% transfera u svijetu u zadnjih 5 godina je obavljeno na rate, tako da...nista mudro i nista novo...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti