Koliko se Realu u 89. minuti davalo šansi da prođe u finale?

Napravili čudo

Koliko se Realu u 89. minuti davalo šansi da prođe u finale?

E. Škorić

Real Madrid je nevjerovatnim preokretom u finišu uspio proći u finale Lige prvaka.

Real je gubio s 1:0 u revanšu do samog kraja, a s obzirom na 4:3 poraz iz prve utakmice koja je odigrana u Manchesteru, bio je već otpisan.

No, ponovo se i po ko zna koji put pokazala moć kraljevskog kluba. Pogocima Rodryga u 90. minuti i u nadoknadi došli su do pobjede s kojom su izborili produžetke, a onda je Karim Benzema izborio, pa zabio penal za plasman u finale i novi okršaj s Liverpoolom.

Kvote na prolaz Reala su bile enormne u 89. minuti, a procentualno gledano, Kraljevi su imali samo 1 posto šansi da na dođu u finale.

I eto, tih 1 posto im je na kraju bilo dovoljno, pa će 28. maja u Parizu protiv Liverpoola igrati za novi naslov evropskog prvaka.

Carlo Ancelotti otkrio tajnu: Šta je to pokazao igračima pred utakmicu?

Nakon meča Carlo Ancelotti je bio više nego sretan zbog onog što je njegov tim napravio novo čudo.

"Eliminisali smo timove koji su bili favoriti za osvajanje takmičenje. Ide nam dobro", istakao je nasmijani Ancelotti i nastavio je:

"Nije lako objasniti šta se dogodilo. Svi su pomislili da City ide dalje, ali jedan mali detalj sve promijeni. Ono što se desilo je nestvarno. Ne mogu dovoljno zahvaliti igračima za ono što rade. Atmosfera je čudesna".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Otkrio je italijanski stručnjak kako je motivisao igrače za revanš.

"Prije utakmice igračima sam pustio snimke naših prethodnih preokreta i rekao sam im da izađu na teren i da naprave još jedan", istakao je sjajni Italijan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Treba Guardiola još pure jesti. Opet je nadmudren.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi