Koljić dobija žestoku konkurenciju u napadu?

Stancu se vraća u domovinu?

Koljić dobija žestoku konkurenciju u napadu?

Craiova je prvi dio sezone rumunskog šampionata završila pobjedom nad Gaz Metanom i pauzu dočekuje na trećem mjestu na tabeli.

Dovođenje Elvira Koljića iz Krupe pokazalo se punim pogotkom za Craiovu, ali trener Devis Mangia želi svojoj ekipi dodati još "vatrene moći" tokom zime.

Rumunski mediji tako tvrde da bi uskoro u Craiovu mogao stići iskusni rumunski napadač Bogdan Stancu, koji je slobodan igrač od kada je napustio turski Bursaspor.

Navodno Mangia želi na taj način osigurati kvalitetnog partnera u napadu našem Elviru Koljiću, ali i dobiti igrača koji bi po potrebi mogao zamijeniti bh. napadača, koji je u finišu sezone zadobio povredu, pa je u špicu ofanzivne linije Craiove igrao Rocha.

Istina, Craiova u svojim redovima ima raspucanog ofanzivnog veznjaka Mitritu, ali je ovom klubu očigledno potrebno još opcija u napadu.

Inače, 31-godišnji Stancu je većinu svoje karijere proveo u Turskoj, pa je tako u Super ligi odigrao 216 utakmica. Najbolje partije je pružao u Genclerbirligiju za koji je postigao 35 golova. U domovini je svojevremeno sa dosta uspjeha nastupao za Steauu u čijem je dresu odigrao 95 utakmica, postigao 41 gol i upisao 12 asistencija.

Za reprezentaciju Rumunije je odigrao 52 utakmice, ali više od godinu dana nije dobio poziv za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi